dilluns, 23 de novembre del 2015

I feel good, James Brown

"I Feel Good" és una cançó de James Brown gravada i llançada com a senzill el 1965. Va ser, possiblement, la seva cançó més coneguda.  L’estil de la seva música, i en particular d’aquesta cançó va ser el funk. Les lletres de Brown expressen  bé el que sent ("es sent molt bé, com el sucre i les espècies") ara que té a la seva vida tot el que estima.  La cançó inclou un saxo alt en solitari per Maceo Parker.
El Funk és un gènere musical que es va originar a mitjans i finals dels anys 60 quan afroamericans músics crearen una rítmica, ballable, que era una nova forma de música a través d'una barreja de la música soul, el jazz i el rhythm and blues (R & B). El Funk accentua melodia i harmonia i porta un fort ritme groove de baix elèctric i bateria al primer pla.
Com a gran part de la música d'inspiració africana, el funk normalment utilitza instruments rítmics com ara guitarra elèctrica, baix elèctric, òrgan Hammond, i tambors que juguen amb ritmes que s'entrellacen. De vegades a la secció de vents trobem saxofons, trompetes, i en alguns casos, un trombó, que juga amb"hits" rítmics.
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QXCGnTy-v2M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada